Chateau Amsterdam

Premium wines, gemaakt in Amsterdam

Chateau Amsterdam
Johan van Hasseltweg 51
Amsterdam
06 155 141 28 myrthe@chateau.amsterdam
Naar de website

Remy Harrewijn

Eigenaar

Jos Harrewijn

Maker

Tom Veugen

Maker

Chateau Amsterdam is een unieke city winery die kwaliteitswijnen produceert met druiven afkomstig uit Zuid-Europa. De wijnen worden gemaakt in Amsterdam, waarbij de druiven reizen in plaats van de flessen. Dit zorgt ervoor dat het productieproces en de kennis van wijnmaken dichter bij huis worden gebracht, met gebruik van druiven die niet in het Nederlandse klimaat kunnen groeien.

Over de maker
Remy Harrewijn droomde er al van jongs af aan van om zijn eigen wijnmakerij te hebben. Samen met zijn vader Jos, een ervaren wijnmaker opgeleid bij Alois Lageder in Italiƫ, partner Tom Veugen en bevriende ondernemers, startte hij Chateau Amsterdam. De passie voor wijn en het wijnmaken vormt de drijvende kracht achter hun onderneming.

Productieproces
Bij Chateau Amsterdam worden druiven uit Frankrijk, Italiƫ, Spanje en Duitsland naar Amsterdam vervoerd, waar ze lokaal worden verwerkt tot wijn. Het wijnmaakproces wordt zo transparant mogelijk gehouden met tours en tastings. De wijnen worden gemaakt van biologische druiven met minimale toevoegingen, en sommige wijnen, zoals de Syrah, worden zelfs op eigen gist gefermenteerd. De wijnen zijn ongefilterd, vegan en worden gebotteld met natuurkurken en suikerrietlabels.

Duurzaamheid
Chateau Amsterdam streeft naar een zo natuurlijk mogelijk productieproces. Dit betekent gebruik van biologisch of biodynamisch geteelde druiven, minimale chemische toevoegingen en het vermijden van aluminium capsules ten gunste van natuurlijke wax. Daarnaast wordt persafval van druiven hergebruikt door lokale makers, wat bijdraagt aan de circulaire economie in Amsterdam.

Remy Harrewijn

Eigenaar

Jos Harrewijn

Maker

Tom Veugen

Maker